Wedstrijdverslag RKHBS – RGLVC (3-0)

Met 7 punten uit de laatste 3 wedstrijden, waaronder de prima overwinning van vorige week tegen FC Gulpen, moest RGLVC aantreden tegen RKHBS. RKHBS kon met een overwinning aan kop van de ranglijst komen omdat de wedstrijd van Voerendaal was afgelast. RGLVC kon met een overwinning aanhaken bij de subtop.

Alle goede bedoelingen ten spijt, het werd een slechte middag voor RGLVC: RKHBS bleek een maatje te groot. RGLVC miste 2 basisspelers en in de eerste helft werd de ziekenboeg groter toen zowel Noah Rombach als ook Brian Savelberg geblesseerd naar de kant moesten. Het was zo’n wedstrijd waar RGLVC waarschijnlijk nog een uur had kunnen spelen zonder te scoren. Doch was dit aanvankelijk niet te zien. RGLVC speelde het eerste kwartier goed georganiseerd, iets waarmee RKHBS veel moeite had. De twee mogelijkheden die in deze periode werden gecreëerd (een vrije trap vanaf een prima positie en een oog-in-oog situatie met de doelman van RKHBS) waren echter niet aan respectievelijk Brian Savelberg en Kyan Jacobi besteedt.

Na dit eerste kwartier leek RGLVC de weg kwijt te zijn. Een aantal onbegrijpelijke positiewisselingen in het veld zorgden voor wanorde en RKHBS maakte hier dankbaar gebruik van. Eerst door een hoekschop tot doelpunt te promoveren, nog geen 10 minuten later door niet adequaat ingrijpen van de verdediging. Ruststand 2-0 voor RKHBS.

Alle goede bedoelingen voor de tweede helft ten spijt, binnen een minuut was de wedstrijd beslist. Een bal uit een voorzet wordt in eerste instantie door de RKHBS-speler volledig verkeerd geraakt, maar bij de tweede paal stond een teamgenoot klaar om de bal binnen te schieten, 3-0. Hierna volgde een periode waarin RKHBS het wel geloofde en RGLVC aandringende zonder echt gevaarlijk te worden. Achteraf kon RGLVC wellicht nog blij zijn dat de opgelopen schade niet nog groter was.

In afwachting van het besluit van de KNVB naar aanleiding van de afgekondigde maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, staat volgende week zondag vooralsnog de thuiswedstrijd te FC Kerkrade-West op het programma.