Wat een waanzinnig weekend !!! Bedankt.

Het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 mei zal menig rood-groener lang bijblijven. Op zaterdag 28 mei stond de eerste editie van de Euregio Cup op het programma. Een miniveld toernooi waaraan 32 teams deelnamen, verdeeld over recreatieve poules en prestatieve poules. Een zinderend toernooi waarbij het eindklassement er als volgt uitzag:

Recreatief
1. Diana, drie bier aub
2. Sjoerproeme
3. The Reds

Prestatief
1. #14
2. De Schele Otters
3. Volsham Oldskool

Hierbij willen we nogmaals alle deelnemers danken voor hun deelname en voor een prima verlopen toernooi. Complimenten en graag tot ziens, bij de Euregio Cup 2017!

Direct na afloop van de Euregio Cup stond het Kowsjiesse op het programma. Rond 17.10 uur werd de koe van boer Brands losgelaten op het hoofdveld. Het idee was simpel: de koe moest binnen 90 minuten twee koeienvlaaien leggen zodat de winnaars van de tweede prijs (€ 250,-) en de hoofdprijs (€ 1.000,-) konden worden bepaald. Voor de eerste vlaai had de koe ongeveer 30 minuten nodig. Landmeter Peter Sparla kwam meteen in actie om de exacte locatie te bepalen. Vervolgens duurde het een minuut of 40 voordat de koe de vlaai voor de hoofdprijs legde. Een spannend moment. Onder toeziend oog van algemeen voorzitter Patrick Volders kon Peter Sparla vervolgens het kavel berekenen waarop de hoofdprijs is gevallen. Dit is kavel (lotnummer) 1735. De tweede prijs viel op kavel 371.

Aansluitend werden er nog de lotnummers getrokken voor de troostprijzen: 10 eetbonnen van Grieks Eethuis Troje, 6 boodschappenpakketten van de Albert Heijn in Vaals en 4 cadeaubonnen van Ivo’s Sportshop te Simpelveld.

Na het huldigen van de jeugdkampioenen door Simon Geerkens nam traditiegetrouw voorzitter van de seniorenafdeling Bjorn Geelen vervolgens het woord voor de jaarlijkse afsluiting. Allereerst werd nogmaals stilgestaan bij het overlijden van Werner Müller in oktober 2015, waarna er afscheid werd genomen van de vertrekkende trainers Willy Janssen (3e elftal) en Nicole Bessems (dames). Beiden kregen het afscheid dat ze verdienen. Willy, Nicole: nogmaals hartelijk dank voor jullie bijdrage aan de vereniging.

Vervolgens kregen de topscoorders van de senioren teams hun topscoorderbokaal uit handen van Pascal Sparla. Dennis Wolf (1e elftal), Herman Wehkamp (2e elftal), Pascal Möllenbeck (3e elftal) en Vivian Pelzer (dames) mochten deze dit seizoen mee naar huis nemen. Ook een klein presentje voor een grote groep vrijwilligers die het gehele jaar voor de vereniging klaar staan, mocht niet ontbreken.

Tot slot gaf Bjorn een terugblik op de succesvolle projecten van afgelopen seizoen, gevolgd door een vooruitblik naar het komende seizoen. Er wordt heel hard aan de weg getimmerd door de vereniging en dat is mooi om mee te maken en om deel van uit te maken.

Na afloop volgde de feestavond met DJ Pascal Muerders en de Champions League finale. Het was een fantastische dag.

Dan de zondag. De dag waarop het eerste elftal de eerste wedstrijd in het tweeluik met Daalhof speelde om promotie naar de 4e Klasse. En wat voor een wedstrijd. Daalhof werd op een 7-0 nederlaag getrakteerd en als het vizier van de rood-groenen nog scherper had gestaan, dan had dit gemakkelijk in de dubbele cijfers kunnen uitmonden. Desondanks een waanzinnige uitgangspositie voor de return in Daalhof op zondag 5 juni aanstaande.

Tot slot een enorm groot woord van dank aan alle vrijwilligers die het afgelopen weekend tot een succes hebben gemaakt. Chapeau!


Beker- en competitie indeling gepubliceerd

15 juli 2019

Indeling beker
Op zondag 28 juli is de indeling van de bekercompetitie gepubliceerd en dat heeft een paar leuke affiches opgeleverd.

RKHBS
ROOD GROEN LVC’01
SV Simpelveld
Vijlen

Het speelschema volgt nog, de bekerwedstrijden worden gespeeld op 1, 8 en 15…

KNVB Consul Joep Jungblut overleden

6 juli 2019

Onlangs bereikte ons het bericht dat Joep Jungblut is overleden. Joep was decennia lang als consul van de KNVB verbonden aan onze vereniging. Iedereen binnen voetballend Vaals zal Joep kennen en weten hoe voetbalminded hij was. De velden waren heilig en vele leden zullen door Joep ´van het veld…

Mutaties en overschrijvingen senioren seizoen 2019-2020

18 juni 2019

De overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken en ook dit jaar zijn er weer een aantal spelersmutaties bij de senioren van onze vereniging te vermelden. Hieronder een overzicht van de nieuwe spelers en de spelers die onze vereniging gaan verlaten.

Nieuw
– Jens Dovern…

Wedstrijdverslag SC Jekerdal – RGLVC (1-1, 4-3 ns)

17 juni 2019

Wedstrijdverslag
Rood Groen verliest finale na verlenging en strafschoppen
Op het kunstgras van VV Walram in Valkenburg werd onder het toeziend oog van ongeveer 400 toeschouwers vanmiddag de finale van de promotiepoule voor een plek in de derde klasse gespeeld. SC Jekerdal en Rood Groen LVC’01…

RGLVC verliest finale nacompetitie na strafschoppen

17 juni 2019

Het is Rood Groen LVC’01 helaas niet gelukt om via de nacompetitie promotie naar de 3de Klasse af te dwingen. Na een spannende wedstrijd tegen SC Jekerdal waarbij er een 1-1 eindstand op het scorebord stond, moesten verlenging en strafschoppen de beslissing brengen.

De…

Afsluiting seizoen: vrijdag 14 juni met intern miniveldtoernooi

31 mei 2019

Vrijdag 14 juni staat de afsluiting van het seizoen 2018-2019 op het programma. Dit jaar organiseren we dit aan de hand van een intern miniveldtoernooi. Dit wil zeggen dat alle spelers van de O17, O19, dames, veteranen, 1ste, 2de en 3de elftal samen gaan strijden om de eeuwige roem. Natuurlijk…

Rood Groen LVC’01 speelt nacompetitie (Update)

27 mei 2019

Na een goed seizoen onder leiding van vertrekkend speler/trainer Jeremy van Wissen heeft Rood Groen LVC’01 de nacompetitie voor promotie naar de 3de Klasse weten te bereiken. De reguliere competitie werd afgesloten met een prima 3de plek op de ranglijst, hetgeen de 2de periode oplevert. De…

Prijzen bekend van het Kowsjiesse 2019!

13 mei 2019

Bijna traditioneel organiseerde Rood Groen LVC’01 dit jaar weer de Kowsjiesse-loterij! Op zaterdag 11 mei jl werd de koe vrij gelaten op het hoofdveld van de fusievereniging. Het was gezellig druk in de kantine van sportcomplex Molenveld, waar het bier rijkelijk vloeide. Er waren volop loten…Facebook