Wat betekent de Coronacrisis voor onze vereniging?

Beste leden, ouders en supporters van Rood Groen LVC’01,

Zoals jullie allemaal weten, heeft het kabinet de afgelopen maand een aantal maatregelen afgekondigd die voor onze vereniging en onze leden een grote impact hebben. In deze nieuwsbrief willen we jullie hiervan graag op de hoogte brengen en verder informeren.

Lees dit bericht a.u.b. zorgvuldig door!

Competities amateurvoetbal niet hervat
Op dinsdag 31 maart 2020 heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Er is tevens besloten dat er voor dit seizoen geen eindstanden komen, en er dus ook geen kampioenen, promovendi en degradanten zijn. Ook worden de bekerkampioenschappen niet meer uitgespeeld. Het volgend seizoen start iedereen in dezelfde klasse als bij de start van het huidige seizoen.

Jeugd mag weer de voetbalvelden op
Gisterenavond (21 april) heeft het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Wat dit betekent voor onze jeugdleden, weten we op dit moment nog niet. De regie hiervoor ligt namelijk bij de gemeente, die bepaald onder welke voorwaarden eventuele trainingen mogen plaatsvinden. Zodra we hier meer nieuws over hebben, zullen we dit natuurlijk met jullie delen.

Financiële gevolgen besluit
Vooralsnog hebben wij een beetje reserve om nog een paar weken het verlies aan inkomsten op te vangen, maar daarbij zijn wij wel afhankelijk van de inkomsten uit contributies. Alleen dan kunnen wij de doorlopende vaste lasten opvangen. Denk alleen al aan de energievoorschotten die we betalen. Deze zijn verlaagd maar die kunnen niet naar nihil. De kosten voor het reguliere veldonderhoud blijven daarnaast ook gewoon doorlopen. De contributie van 2020-2021 begint pas weer in september 2020. We moeten dus ruim 5 maanden (medio maart, begin september) zonder inkomsten zien te overbruggen.

Als vereniging zullen wij ons zo veel mogelijk inspannen om de negatieve financiële gevolgen tot een minimum te beperken. Wij zijn echter genoodzaakt iedereen die zijn/haar contributie nog niet volledig heeft voldaan, vriendelijk doch dringend te verzoeken dit voor 30 april 2020 te doen! De automatische incasso’s lopen natuurlijk gewoon door de komende maanden.

Wij begrijpen dat iedereen heel moeilijke tijden doormaakt, maar we vragen ook begrip voor de situatie van je vereniging. We moeten deze periode zien te overleven.

Sportieve gevolgen besluit
We zullen ook de start van het nieuwe seizoen ter hand nemen. Ook zullen we nadenken over het eventueel organiseren van activiteiten en samenkomsten in de periode tot aan het begin van het nieuwe seizoen. Of we dit kunnen ontplooien, hangt van overheidsmaatregelen, het onderhoudsschema van onze velden en de temperatuur af.

We gaan er uiteraard van uit dat iedereen begrip heeft voor de huidige situatie en we hopen dat jullie weer met z’n allen volgend seizoen met heel veel enthousiasme naar, en bij onze vereniging komen.

Indien er onverwachts leden zijn die aan het einde van het seizoen willen stoppen of vertrekken, vragen we die leden om contact op te nemen met de trainersstaf van dit seizoen. Rest ons jullie allen veel gezondheid toe te wensen voor.

Het bestuur van Rood Groen LVC’01


De heer Volders Sr. overleden

19 mei 2020

Afgelopen weekend bereikte ons het trieste nieuws dat de vader van Patrick Volders is overleden na een lang ziekbed. Het was een strijd die uiteindelijk niet door hem te winnen was. Eed Volders was een vaste supporter van ons eerste elftal en nauw betrokken bij de vereniging. Eed is 78 jaar…

Dickie de beer on tour in gemeente Vaals

25 april 2020

Hi mensen, ik ben Dickie de Beer, de mascotte van Rood Groen LVC’01! Sommigen van jullie zullen mij waarschijnlijk kennen. Jarenlang was ik mascotte van de jeugdteams! Wat hebben wij samen veel avonturen beleeft! Ik heb genoten van vele wedstrijden en kampioenschappen, geweldige jeugdkampen…

JEUGD MAG WEER DE VOETBALVELDEN OP

22 april 2020

Gisterenavond (21 april) heeft het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer…

Tayeb Labyed nieuwe hoofdtrainer Rood Groen LVC’01

6 april 2020

Met ingang van het seizoen 2020-2021 wordt Tayeb Labyed de nieuwe hoofdtrainer van Rood Groen LVC’01. De voetbaltechnische commissie van Rood Groen LVC’01 heeft bij de aanstelling van Tayeb geluisterd naar de wensen van de selectie en heeft in hem een gedreven, zeer ervaren trainer gevonden…

Competities amateurvoetbal niet hervat

31 maart 2020

Beste voetballiefhebbers,

Op dinsdag 31 maart 2020 heeft het kabinet nieuwe maatregelen aangekondigd om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan heeft de KNVB besloten dat de competities van het amateurvoetbal dit seizoen niet meer worden hervat.

Geen…

RGLVC’01 steunt de berenjacht Vaals

30 maart 2020

In heel Vaals hebben mensen een knuffelbeer voor het raam gezet, zodat kinderen tijdens het halen van een frisse neus op zoek kunnen naar de beren. Je vindt een overzicht van alle beren in Vaals via https://berenjachtkaart.nl. Uiteraard moeten hierbij de…

Supportersapp voor vrienden van Rood Groen LVC’01

19 januari 2020

Sinds kort heeft onze vereniging RGLVC’01 een heuse supportersapp. Ondertussen zijn er al meer dan 35 vrienden lid geworden van deze app. Via deze groepsapp hoor je als eerste nieuwsfeitjes, events, speciale acties of aflastingen aangaande onze vereniging. Wil jij ook deelnemen hieraan?…

OPROEP: Scheidsrechters senioren gezocht!

22 mei 2019

Je komt ’s ochtends aan op het sportcomplex, bent klaar voor een leuke wedstrijd, maar er blijkt één man te weinig te zijn, namelijk de scheidsrechter. Heel erg vervelend voor de wedstrijd, want wie moet er dan fluiten? Eén van de ouders of bij de seniorenteams één van de spelers…?…Facebook