Algemeen

JEUGD MAG WEER DE VOETBALVELDEN OP

Gisterenavond (21 april) heeft het kabinet aangekondigde stappen om de coronapandemie de baas te worden, bieden het eerste lichtpuntje om het amateurvoetbal weer op gang te brengen. In het verlengde van de voorzichtige herstart in het onderwijs, is het voor jeugd vanaf 29 april ook weer toegestaan om georganiseerd en beheersbaar te gaan sporten.

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 300.000 KNVB-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 275.000 KNVB-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Wat dit betekent voor onze jeugdleden, weten we op dit moment nog niet. De regie hiervoor ligt namelijk bij de gemeente, die bepaald onder welke voorwaarden eventuele trainingen mogen plaatsvinden. Zodra we hier meer nieuws over hebben, zullen we dit natuurlijk met jullie delen.

Het volledige persbericht staat op de website van de KNVB: artikel KNVB


De jongste jeugd gaat weer voetballen!

2-05-2020

De jongste jeugd gaat de komende week weer starten met trainen. Hierbij gelden wel enkele belangrijke en noodzakelijke spelregels die afgesproken zijn met de Gemeente Vaals. Alle informatie over de te volgen regels hebben de leden ondertussen per team-app ontvangen. Niets ontvangen? Stuur dan even…

Volg Dickie de beer in de gemeente Vaals

25-04-2020

Kennen jullie mij al? Ik ben Dickie de Beer, de mascotte van Rood Groen LVC’01! Jarenlang was ik de mascotte van de jeugdteams! Let de komende weken goed op deze website want ik ga heel veel avonturen beleven! Jullie gaan veel meer van mij horen en je kunt ook leuke prijzen winnen!

Steun John in zijn strijd tegen Parkinson

8-03-2020

John Bohnrath is oud-speler van RGLVC’01. In 2015 werd leukemie bij hem vastgesteld wat ondertussen volledig stabiel is en waar hij dus van hersteld is. Echter februari 2019 werd zijn gezondheid opnieuw op de proef gesteld en werd er Parkinson bij hem vastgesteld. Hij wil echter niet bij de…Facebook