Algemeen

Samenwerking Vaals met Roda JC bij RGLVC’01

Gemeente Vaals wordt maatschappelijk partner van de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC. Op zondag 25 februari om 11.45 uur wordt in de kantine van het sportcomplex van Rood-Groen LVC’0 (Oude Akerweg 153) de overeenkomst beklonken tussen de gemeente Vaals en de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC. Onder toeziend oog van Roel Brouwers zullen deze handtekeningen gezet worden. Voor de Vaalser jeugd een ideale mogelijkheid voor een handtekening dus.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een belangrijk onderdeel in de hedendaagse bedrijfsvoering. Stichting Roda JC Kerkrade, Midden in de Maatschappij is een stichting die sinds 2012 projecten in dit kader organiseert. Projecten voor (kwetsbare) doelgroepen, zoals kinderen, jongeren, vroegtijdige schoolverlaters, ouderen, mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Het beleid van de gemeente Vaals is gericht op het investeren in een gezonde samenleving.
Als sociaal-maatschappelijke partner van de stichting Roda JC, heeft de gemeente Vaals de mogelijkheid om de bekendheid van Roda JC in te zetten om diverse sociaal-maatschappelijke vraagstukken onder de aandacht te brengen van de burgers. Een van deze initiatieven is de zogenaamde Koempelcup. Het is een voetbaltoernooi voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. Teams die meedoen kunnen punten verdienen, niet alleen met sporten maar ook met klusjes in de wijk. Het draait dus niet alleen om voetbal maar ook om ontmoeting, verbinding en bijdragen in je buurt.

Voor de derby van aanstaande zondag 25 februari 2018 om 14.30 uur Rood-Groen LVC’01 1 tegen Zwart-Wit ’19 wordt het stokje symbolisch overgedragen van Wethouder Phillip Laheij uit Gulpen-Wittem aan wethouder Paul de Graauw van Vaals. De gemeente Gulpen-Wittem is reeds sinds 2016 maatschappelijk partner van de Stichting Midden in de Maatschappij Roda JC. Kom dus allemaal tijdig naar de kantine!


Oud-voorzitter Raymond Schenk overleden

in memoriam 10-04-2018

Het bestuur bereikte het trieste nieuws dat oud-voorzitter Raymond Schenk overleden is. De heer Schenk was één van de bestuursleden die de afgelopen decennia bestuurlijk zeer actief betrokken was bij onze vereniging. Hij was als voorzitter één van de leidende personen van de fusie tussen Wit…

Voorjaarsactie ‘dankbaar’ initiatief!

24-02-2018

Afgelopen weken stond onze vereniging weer in het teken van de jaarlijkse voorjaarsactie. Meer dan 500 zakken potgrond werden afgeleverd bij mensen die het bestelformuliertje hadden ingevuld. Daarmee is het behalve een mooie financiële opsteker voor Rood groen LVC’01, tevens ook een goede…Facebook