Wedstrijdverslag RGLVC/Vijlen JO11-2 – Schaesberg JO11-2 (9-2, beker)

In de stromende regen en in bittere kou, zouden de jongens van Patrick het vanochtend moeten opnemen tegen de vooraf sterker ingeschatte Landgraafse tegenstanders. Brian  deed voor de eerste keer mee in het team en Arjan was vandaag ook voor het eerst van de partij. Beiden zouden een prima wedstrijd spelen, net als de rest van de boys. Sluitstuk Vince keepte alsof hij zijn leven lang niets ander gedaan had: hij stond steeds zijn mannetje op het moment dat het nodig was, pure klasse! Ook Quen en Thijmen zouden achterin de boel keurig dicht houden en grepen in waar dat nodig was. Met Sem en Mohammed op het middenveld en Gytano in de punt van de aanval, was dit een team waarmee de tegenstanders in de toekomst ernstig rekening zullen moeten houden mits dezelfde teamspirit en inzet keer op keer getoond wordt.
De eerste kans van de wedstrijd zou op naam van goaltjesdief Gytano komen, die de pass van Thijmen, net naast het doel werkte. Een volgende kans werd wel verzilverd en onze mannen kwamen verdiend op voorsprong. Gytano zou vandaag enorm op schot zijn en alle kansen noemen in dit stukje zou ervoor zorgen dat het een heel boekwerk zou worden. Ook Sem liet zich gelden en bij de hoekschop van de voet van Thijmen, knikte hij de bal -uit het boekje- keurig achter de niet al te stabiele kieper van Schaesberg. Quen, Arjan en Brian waren keer op keer attent bij de uitbraken van de tegenstander maar konden de anschlusstreffer van de wederpartij niet voorkomen. Voor rust zou Gytano echter nog orde op zaken stellen en de 3-1 binnentikken. Door en door nat en verkleumd van de kou maar met een mooie voorsprong, werd de kleedkamer opgezocht. Daar kreeg iedereen zoals gebruikelijk de ranja, vakkundig door Diana gereedgemaakt, en kon iedereen even opwarmen en zich voorbereiden op helft 2. Patrick complimenteerde de mannen terecht met het mooie spel en vol vertrouwen traden de toppers-in-spe aan. Ivan zou een prima wedstrijd fluiten, ondanks de onterechte opmerkingen vanaf de zijlijn van Schaesbergse kant. Jammer dat dat blijkbaar nog steeds nodig is….
De tweede helft ging door, daar waar de eerste was gestopt: met doelpunten voor Rood Groen. De combinatie Sem Gytano Sem zou het vierde doelpunt opleveren en uit de volgende corner van de voet van Thijmen, profiteerde Arjan van gepruts achterin en tikte hij de 5-1 binnen. Volkomen verdiend! Het volgende prachtige schot van de voet van Gytano, schampte jammerlijk de lat. Sem begreep dat de bal nat was en de keeper alles behalve klemvast, dus zijn afstandsschot belandde pardoes in het doel van de tegenstander. De corner, weer getrapt door Thijmen, die volgde, werd door Sem en Arjan en gemist maar de daarop volgende corner zou Gytano weer binnenwerken. Mohammed is nog weinig genoemd maar ‘klein maar dapper’ werkte dat een lieve lust was: prachtig om te zien. Zowel Mo als Gytano leken welhaast de Duracell konijntjes uit de reclame: altijd volle inzet en door door door doorgaan! De rest van het team trekt zich daaraan op en dat maakt het voor het enthousiaste publiek langs de lijn een genot om naar te kijken. Uit de zeer sporadische aanvallen van de tegenstander zou warempel nog een doelpunt vallen. Vince was erg ongelukkig en de kletsnatte bal glipte door zijn handen: kan gebeuren en is bij een stand van 7-1 natuurlijk niet erg. Gytano dacht aan het doelsaldo en benutte daarom de volgende kans na een mooie en lange rush over het veld: 8-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd zou op naam van Mohammed komen die het meest alert van iedereen was voor het doel van de tegenstander en zijn meer dan verdiende goaltje meepikte.
4 punten uit 2 wedstrijden is een mooi uitgangspunt voor de belangrijke uitwedstrijd volgende week. Indien die wedstrijd gewonnen wordt, is de volgende ronde van het bekertoernooi weer een feit. Hoe mooi zou het zijn als ook dit jaar weer de bekerfinale gespeeld zou mogen worden. Dat is nog ver weg maar dromen mag…..ook voor de verslaggever. Veel succes trainer en mannen op het veld!


Wedstrijdvormen 8 tegen 8

27 augustus 2018

Alles over de wedstrijdvorm 8 tegen 8 in de bijgevoegde flyer

Spelregels wedstrijdvorm 8 tegen 8

Vernieuwde kledinglijn verkrijgbaar bij Ivo’s Sportshop

17 augustus 2018

De Rood Groen LVC’01 kledinglijn van Masita is geheel vernieuwd en is voor onze leden verkrijgbaar bij Ivo’s Sportshop in Simpelveld.

Klik hier om de flyer te…

Wedstrijdverslag RGLVC/Vijlen JO11-2 – VV Hellas JO11-2 (6-3)

8 oktober 2017

Ijskoud door de snijdende wind was het op het lege veld in Lemiers toen de jongens van Patrick aantraden voor hun derde competitiewedstrijd. De tegenstander van vandaag had nog geen punt laten liggen dus op voorhand zou het een lastige klus worden. De wedstrijd zou ook redelijk spannend verlopen…

Wedstrijdverslag RGLVC/Vijlen JO11-2 – ZwartWit/SJS JO11-2(9-1, beker)

24 september 2017

De eerste competitiewedstrijd voor de jongens van Patrick was de thuiswedstrijd tegen de boys van Eys/Simpelveld. Met veel enthousiast publiek langs de lijn was het team aangevuld met Mwaz en in de tweede helft met Valentino: goed om te zien dat de beide kerels weer ‘op het oude…

Wedstrijdverslag LHC JO11-2 – RGLVC/Vijlen JO11-2 (0-9, beker)

17 september 2017

Semi, Gytano, Mohammed, Vince (rots in de branding op de doellijn), Quen, Brian, Valentino en Thijmen traden in de zonnige herfstmorgen aan op het kunstgrasveld bij LHC. De mannen van Patrick wisten dat er met groot verschil van de tegenstander gewonnen moest worden, wilden men ook dit jaar in…Facebook