Even voorstellen: Jeremy van Wissen

Er staat een nieuw jaar met nieuwe kansen voor de deur. Vanaf komend seizoen zal Jeremy van Wissen trainer zijn van het eerste elftal van Rood Groen LVC’01. Een nieuw gezicht dus in onze vereniging. Vandaar dat wij hem even aan jullie willen voorstellen:

Wie?
Juist ja, Jeremy van Wissen dus. Ik ben 29 jaar oud, vrijgezel en woon in Margraten. Ik werk als combinatiefunctionaris bewegingsonderwijs bij Maastricht Sport. Dit is een sportorganisatie van de gemeente Maastricht die in de gemeente alle soorten sporten organiseert en beheert. Erg leuk en afwisselend, omdat ik in de hele stad te vinden ben om dat te doen wat ik leuk vind: sporten!

Carrière als speler 
Als jeugdspelertje ben ik op 6-jarige leeftijd begonnen bij RKVVM uit Margraten. Echter al vrij snel, op 9 jarige leeftijd, werd ik gescout door MVV. De keuze was snel gemaakt en vervolgens ben ik daar tot mijn zeventiende jaar gebleven. Helaas heb ik nooit de overstap kunnen maken naar het echte werk van het betaald voetbal, maar het blijft een prachtige ervaring. Op mijn achttiende verliet ik MVV en ging ik naar Scharn. Daar maakte ik een prachtige bloeiperiode mee van de vierde klasse naar uiteindelijk de tweede klasse. De roep van mijn eigen dorp bleef echter altijd aanwezig en op mijn 26ste nam ik de stap. Tot vorig jaar ben ik daar actief geweest op het eerste elftal met de promotie naar de derde klasse als hoogtepunt.

Carrière als trainer
Het was mij al vrij vroeg duidelijk dat ik een passie heb voor sport, maar ook voor het lesgeven in sport. Vandaar dat de weg naar de trainingsvelden al snel gevonden was. Voor mij begon dit als eerste als jeugdtrainer van de D1 en later de A1 van Jekerdal. Blijkbaar zagen de mensen om mij heen dat dit werk mij goed lag, want al snel kwam een nieuwe kans. Vanaf 2008 werd ik jeugdcoördinator bij Jekerdal, een vereniging met een enorm grote jeugd die zeer hoog staat aangeschreven in de regio. Na drie jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die kreeg ik wederom in Margraten. Ook daar werd ik in eerste instantie jeugdcoördinator. Vanaf 2014 maakte ik wederom promotie en werd ik trainer van het tweede elftal van RKVVM. Dit was een leuk talentenelftal, waarmee we in drie jaar tijd tot de derde reserve klasse reikten. Al met al was het nu tijd voor de volgende stap in mijn carrière als trainer en Rood Groen LVC’01 kwam exact op het juiste moment hiervoor.

Verwachtingen Rood Groen LVC’01
Ik verwacht dit jaar stappen te kunnen zetten met de huidige groep. Ik heb ze op het eind van het seizoen een aantal keren aan het werk gezien en ik denk dat er veel meer uit te halen is. Er staat een kwalitatief hoogwaardige groep, waar behalve enkele talenten ook verschillende ervaren spelers in zitten. Jonge jongens geven vaak een natuurlijke drive aan een groep die nodig is om tot hogere prestaties te komen. De ervaren jongens zijn echter weer zeer belangrijk om de balans in het team te houden. Op een positieve manier coachen en zorgen dat het team niet uit balans raakt, zeg maar. Ik verwacht als collectief en de individuele ontwikkeling van talentvolle spelers te bewerkstelligen. Een plekje in de top 5 van de rangschikking moet dan zeker mogelijk zijn. Maar weet je wat ik eigenlijk nog wel belangrijker vind? De spelers moeten er plezier in krijgen om naar de trainingen en de wedstrijden te komen. Lekker enthousiast voetballen, dan weet ik zeker dat de resultaten vanzelf komen en dan weten de supporters het sportcomplex Molenveld zeker te vinden!

We wensen Jeremy veel succes bij onze vereniging. Vanaf 9 juli starten de trainingen weer.


Beker- en competitie indeling gepubliceerd

15 juli 2019

Indeling beker
Op zondag 28 juli is de indeling van de bekercompetitie gepubliceerd en dat heeft een paar leuke affiches opgeleverd.

RKHBS
ROOD GROEN LVC’01
SV Simpelveld
Vijlen

Het speelschema volgt nog, de bekerwedstrijden worden gespeeld op 1, 8 en 15…

KNVB Consul Joep Jungblut overleden

6 juli 2019

Onlangs bereikte ons het bericht dat Joep Jungblut is overleden. Joep was decennia lang als consul van de KNVB verbonden aan onze vereniging. Iedereen binnen voetballend Vaals zal Joep kennen en weten hoe voetbalminded hij was. De velden waren heilig en vele leden zullen door Joep ´van het veld…

Mutaties en overschrijvingen senioren seizoen 2019-2020

18 juni 2019

De overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken en ook dit jaar zijn er weer een aantal spelersmutaties bij de senioren van onze vereniging te vermelden. Hieronder een overzicht van de nieuwe spelers en de spelers die onze vereniging gaan verlaten.

Nieuw
– Jens Dovern…

Wedstrijdverslag SC Jekerdal – RGLVC (1-1, 4-3 ns)

17 juni 2019

Wedstrijdverslag
Rood Groen verliest finale na verlenging en strafschoppen
Op het kunstgras van VV Walram in Valkenburg werd onder het toeziend oog van ongeveer 400 toeschouwers vanmiddag de finale van de promotiepoule voor een plek in de derde klasse gespeeld. SC Jekerdal en Rood Groen LVC’01…

RGLVC verliest finale nacompetitie na strafschoppen

17 juni 2019

Het is Rood Groen LVC’01 helaas niet gelukt om via de nacompetitie promotie naar de 3de Klasse af te dwingen. Na een spannende wedstrijd tegen SC Jekerdal waarbij er een 1-1 eindstand op het scorebord stond, moesten verlenging en strafschoppen de beslissing brengen.

De…

Afsluiting seizoen: vrijdag 14 juni met intern miniveldtoernooi

31 mei 2019

Vrijdag 14 juni staat de afsluiting van het seizoen 2018-2019 op het programma. Dit jaar organiseren we dit aan de hand van een intern miniveldtoernooi. Dit wil zeggen dat alle spelers van de O17, O19, dames, veteranen, 1ste, 2de en 3de elftal samen gaan strijden om de eeuwige roem. Natuurlijk…

Rood Groen LVC’01 speelt nacompetitie (Update)

27 mei 2019

Na een goed seizoen onder leiding van vertrekkend speler/trainer Jeremy van Wissen heeft Rood Groen LVC’01 de nacompetitie voor promotie naar de 3de Klasse weten te bereiken. De reguliere competitie werd afgesloten met een prima 3de plek op de ranglijst, hetgeen de 2de periode oplevert. De…

Prijzen bekend van het Kowsjiesse 2019!

13 mei 2019

Bijna traditioneel organiseerde Rood Groen LVC’01 dit jaar weer de Kowsjiesse-loterij! Op zaterdag 11 mei jl werd de koe vrij gelaten op het hoofdveld van de fusievereniging. Het was gezellig druk in de kantine van sportcomplex Molenveld, waar het bier rijkelijk vloeide. Er waren volop loten…Facebook