Bekende voetballers

Net als veel amateur voetbalverenigingen heeft ook Rood Groen LVC’01 en haar voorgangers RKSV Wit-Groen VC uit Vaals en RKVV Lemirsia uit Lemiers een aantal bekende profvoetballers voortgebracht. Hieronder een overzicht, op alfabetische volgorde, van deze spelers.

 

Hans Cremer
Lemiersenaar Hans Cremer (13 mei 1961) heeft enige tijd bij Roda JC gespeeld. De bikkelharde verdediger kwam uiteindelijk tot 36 competitiewedstrijden in het eerste elftal. Vanuit Roda JC ging hij naar het destijds in de hoofdklasse acterende RKONS, waar hij vele jaren actief was. Daarna kwam hij gelukkig weer terug naar RKVV Lemirsia waar hij nog vele jaren speelde en tevens een soort van mentor was voor de jonge groep in de jaren ’80/’90. Hans heeft altijd een hart gehouden voor onze voetbalvereniging en is dan ook met regelmaat te vinden langs onze velden.

Hans Cremer
 

Hans Spillmann
De voetbalcarrière van Vaalsenaar Hans Spillmamn (2 juni 1969) wordt nog wel eens onderschat in Zuid-Limburg. Zijn profbestaan als voetballer brachten hem echter bij regionale profclubs als Roda JC, MVV Maastricht en Alemannia Aachen (D). Vandaar ook dat Hans met zijn staat van dienst zeker niet misstaat in dit prachtige lijstje voetballers die hun eerste voetbalstappen zetten in Vaals/Lemiers. Hans begon in de jeugd van RKSV Wit Groen VC, maar al snel bleek dat hij een absoluut talent was. Hij keepte verschillende wedstrijden op het allerhoogste niveau en dit kan alleen als je talent weet te koppelen aan mentale weerbaarheid die het profbestaan van je vraagt.

Hans Spillmann
 

Ronald Waterreus
Oud-international Ronald Waterreus (25 augustus 1970) begon zijn loopbaan bij RKVV Lemirsia uit Lemiers, de voorloper van Rood Groen LVC’01. Enkele jeugdjaren was hij actief op sportcomplex Molenveld voordat hij vertrok en uiteindelijk zijn indrukwekkende carrière opbouwde. Als doelman was hij actief bij Roda JC, PSV, Manchester City, Glasgow Rangers, AZ en New York Red Bulls. Tevens verdedigde hij zeven keer het doel van het Nederlands Elftal. Het allerhoogste wat je als voetballer kunt bereiken. Ronald was onderdeel van een gouden generatie die vele nationale en internationale prijzen in de wacht sleepte. Met zijn instelling en talenten is hij een absoluut voorbeeld voor iedere (jeugd)voetballer van Rood Groen LVC’01. Tegenwoordig is hij met enige regelmaat als analist te zien op de nationale televisiezenders.

Ronald Waterreus

Facebook