Activiteitenweekend Rood Groen LVC’01 jeugd: wat was ’t geweldig!!!

Buienradar.nl was waarschijnlijk de door de organisatie, meest geraadpleegde site, de dagen voorafgaand aan het weekeinde van 5, 6 en 7 juni jl. Het zou een tropisch weekeinde worden met grote kans op fikse onweersbuien maar wanneer en waar die zouden aankomen, dat was de vraag. Achteraf zou dat gelukkig allemaal heel erg meevallen en viel het weekeinde niet in het water, alles behalve….!

Het weekeinde ging op vrijdagavond van start nadat alle kinderen aanwezig waren en via een loting duidelijk geworden was, welke internationale topteams, aan de groepen zouden worden gekoppeld. De groepen waren kris kras door elkaar gehusseld: van de C tot en met de Mini Fjes werden alle kinderen in teams ingedeeld die vervolgens het hele weekend bij elkaar zouden blijven en alle spellen met elkaar zouden voltooien. Nadat ieder team hun eigen clubshirt had gemaakt, begonnen onze spelers van Manchester, Bayern, Paris Saint Germain, Chelsea, Real Madrid en Barcelona met een speurtocht die hen door het Lemierser- en Holsetterland zou voeren. Een enkele groep maakte een uitstapje over de grens maar dat was niet helemaal de bedoeling. Voor de pret van de kids in die groep maakte dat echter geen verschil: al zingend en spelend kwamen zij de grens in Mamelis over. Na terugkeer op het ‘basiskamp’ stond voor iedereen een broodje met knakworst gereed en uiteraard was ook voor het broodnodige ‘natje’ gezorgd, zeker gelet op de hitte die avond. Rond half twaalf werd de eerste geslaagde avond afgesloten en keerde iedereen huiswaarts.

Dag twee brak na de lunch rond 13.00 uur weer aan en alle teams begonnen aan de ‘spel zonder grenzen’ middag. Het zaklopen, latjetrap, penalty trappen, water overbrengen en het touwtrekken vergde het uiterste van onze topsporters, zeker ook weer vanwege de heerlijke temperaturen. En dan was er nog de voorbereidende opdracht in het kader van RoodGroen got talent: iedere groep werkte zijn eigen act uit die ’s avonds voor een leuk gevulde kantine opgevoerd zou worden.  Tussendoor kon iedereen genieten van de baksels die vanuit Heel Vaals Bakt door de mama’s, papa’s, oma’s en opa’s waren verzorgd en: er werd volop gesmuld! Dankzij de sponsoring van diverse locale ondernemers waren ook lekkere appels en soep prima verzorgd voor onze jongens. Na al die inspanningen in de middaguren, was het rond 18.00 uur tijd om met de frietjes met snacks die waren aangevoerd, weer op krachten te komen voor het grote optreden in de avonduren. Het ijs dat later op de avond werd uitgedeeld, liet iedereen zich goed smaken. Ook de aangevoerde springkussens deden prima hun dienst, zelfs tot laat in de avond. Het zou nog heel lang warm, gezellig en vochtig blijven! De kinderen waren in ieder geval nog tot na middernacht bezig met hun sport. De eersten verdwenen rond half een in de tentjes die ze allemaal zelf hadden meegenomen, de laatste ouders zou pas een aantal uren later de slaapplek gaan opzoeken…..of er heel veel geslapen is, daar laat uw verslaggever zich maar niet over uit. Gezellig was het in ieder geval wel!

Op zondagochtend, bij het krieken van de dag, waren de eerste sporters al weer op het veld te vinden! Topsporters in optima forma! Rond 8 uur werd gestart met een gezond en voedzaam ontbijt, waarna iedereen zijn eigen tenten opruimde om vervolgens aan een heuse Rood Groene Champions League te beginnen. In twee poules bonden de eigen topploegen de sportieve strijd met elkaar aan. Uiteindelijk bleek op de velden van ons eigen sportcomplex, Bayern de sterkste. Daarna, rond het middaguur, was het alweer tijd om af te gaan ronden.

De organisatie had de koppen bij elkaar gestoken en alle uitslagen bij elkaar opgeteld om te zien wie uiteindelijk als winnaar uit de bus zou komen. Wat bleek? ALLE deelnemende kinderen konden als winnaar uitgeroepen worden. Iedereen ontving dan ook zeer terecht een mooie medaille als blijvende herinnering aan een fantastisch weekeinde. Wat wil je als organisatie meer dan te horen krijgen: waarom is zo’n weekeinde maar 1 keer per jaar, of: ik kan niet slapen omdat ik moet huilen want het was zooooooo leuk! Fantastisch!!!!!

Belangrijk is nog op te merken dat een dergelijk weekeinde alleen met behulp van onze sponsoren te realiseren is. Daarom oprechte en hartelijke dank aan (in willekeurige volgorde): het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals, Hotel  Vijlerhof Vijlen, Restaurant Cuba Libre Vijlen, Cafe Restaurant Bergzicht Vijlen, IJssalon Italia Vaals, Hema Vaals, Landwinkel Bischoff Vaals, Panoramarestaurant De Bokkerijder Vaals, Friture Delnoye Vaals, Pizzeria Bellissima Vaals, Familie Schrouff Mamelis, Familie Paffen Wahlwiller, en uiteraard alle mama’s, papa’s, oma’s en opa’s voor alle baksels en hulp gedurende het weekeinde.

Tot slot nog een speciaal Dank Je Wel aan Diana en Huub voor de fantastische verzorging in de kantine!!!!!!

UT WOAR GEWELDIG, BIS VOLGEND JOAR!!!!!!!

En nogmaals als extra woord van dank:
Langs deze weg nogmaals onze hartelijke dank voor de ondersteuning van diverse partijen en personen bij het realiseren van een voor de jeugd onvergetelijk activiteitenweekend. Zonder deze steun had dit weekend niet georganiseerd kunnen worden. Daarom oprechte en hartelijke dank aan: het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Vaals, Hotel Vijlerhof Vijlen, Restaurant Cuba Libre Vijlen, Cafe Restaurant Bergzicht Vijlen, IJssalon Italia Vaals, Hema Vaals, Landwinkel Bischoff Vaals, Restaurant De Bokkerijder Vaals, Friture Delnoye Vaals, Pizzeria Bellissima Vaals, familie Schrouff, familie Paffen, familie Hassert en uiteraard alle mama’s, papa’s, oma’s en opa’s. Wij hopen volgend jaar opnieuw een beroep op jullie te mogen doen!

Namens Rood Groen LVC’01 en alle organisatoren:
Karin Jaeger, Simon Geerkens, Mandy van den Hoven, Nicolle Souren en Lucien Krul


Beker- en competitie indeling gepubliceerd

15 juli 2019

Indeling beker
Op zondag 28 juli is de indeling van de bekercompetitie gepubliceerd en dat heeft een paar leuke affiches opgeleverd.

RKHBS
ROOD GROEN LVC’01
SV Simpelveld
Vijlen

Het speelschema volgt nog, de bekerwedstrijden worden gespeeld op 1, 8 en 15…

KNVB Consul Joep Jungblut overleden

6 juli 2019

Onlangs bereikte ons het bericht dat Joep Jungblut is overleden. Joep was decennia lang als consul van de KNVB verbonden aan onze vereniging. Iedereen binnen voetballend Vaals zal Joep kennen en weten hoe voetbalminded hij was. De velden waren heilig en vele leden zullen door Joep ´van het veld…

Mutaties en overschrijvingen senioren seizoen 2019-2020

18 juni 2019

De overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal is verstreken en ook dit jaar zijn er weer een aantal spelersmutaties bij de senioren van onze vereniging te vermelden. Hieronder een overzicht van de nieuwe spelers en de spelers die onze vereniging gaan verlaten.

Nieuw
– Jens Dovern…

Wedstrijdverslag SC Jekerdal – RGLVC (1-1, 4-3 ns)

17 juni 2019

Wedstrijdverslag
Rood Groen verliest finale na verlenging en strafschoppen
Op het kunstgras van VV Walram in Valkenburg werd onder het toeziend oog van ongeveer 400 toeschouwers vanmiddag de finale van de promotiepoule voor een plek in de derde klasse gespeeld. SC Jekerdal en Rood Groen LVC’01…

RGLVC verliest finale nacompetitie na strafschoppen

17 juni 2019

Het is Rood Groen LVC’01 helaas niet gelukt om via de nacompetitie promotie naar de 3de Klasse af te dwingen. Na een spannende wedstrijd tegen SC Jekerdal waarbij er een 1-1 eindstand op het scorebord stond, moesten verlenging en strafschoppen de beslissing brengen.

De…

Afsluiting seizoen: vrijdag 14 juni met intern miniveldtoernooi

31 mei 2019

Vrijdag 14 juni staat de afsluiting van het seizoen 2018-2019 op het programma. Dit jaar organiseren we dit aan de hand van een intern miniveldtoernooi. Dit wil zeggen dat alle spelers van de O17, O19, dames, veteranen, 1ste, 2de en 3de elftal samen gaan strijden om de eeuwige roem. Natuurlijk…

Rood Groen LVC’01 speelt nacompetitie (Update)

27 mei 2019

Na een goed seizoen onder leiding van vertrekkend speler/trainer Jeremy van Wissen heeft Rood Groen LVC’01 de nacompetitie voor promotie naar de 3de Klasse weten te bereiken. De reguliere competitie werd afgesloten met een prima 3de plek op de ranglijst, hetgeen de 2de periode oplevert. De…

Prijzen bekend van het Kowsjiesse 2019!

13 mei 2019

Bijna traditioneel organiseerde Rood Groen LVC’01 dit jaar weer de Kowsjiesse-loterij! Op zaterdag 11 mei jl werd de koe vrij gelaten op het hoofdveld van de fusievereniging. Het was gezellig druk in de kantine van sportcomplex Molenveld, waar het bier rijkelijk vloeide. Er waren volop loten…Facebook